27 març 2009

Un català, premiat als Óscars dels blocs de viatge

         Compartir: Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir Compartir

Premi

Sempre ens agrada seguir les iniciatives blocaires catalanes que tenen èxit, ens envien una nota de premsa com el periodista Marc Serena ha guanyat el premi al millor bloc de viatge en parla no anglesa amb el seu bloc: La volta dels 25. . Un bloc on explica el seu viatge per el món visitant 25 països i parlant amb 25 joves. Amb totes aquestes entrevistes vol fer-ne un llibre, que de moment, encara no té editor. Us passem la nota informativa:

27 de Març de 2009 – El blog en català Lavoltadels25.cat ha estat premiat aquesta matinada als “Oscars” dels Blogs de viatge, als premis que atorga l’editorial Lonely Planet (http://www.lplabs.com). El jurat i uns 900 internautes de tot el món han coincidint a distingir el web en la categoria ‘Best non-English blog’. Els guanyadors s’han donat a conèixer en una cerimònia a San Francisco (Estats Units) que s’ha transmès per Internet minut a minut a través del Twitter.

La majoria dels premiats no han pogut assistir a la cerimònia i han agraït el premi a través d’un vídeo de 30 segons. Lavoltadels25.cat ha comptat amb una lectora del blog resident a la ciutat, la periodista Èlia Serra (www.elia.ws), que ha assistit a la cerimònia i ho ha transmès a anat explicant a través del seu Twitter (http://twitter.com/eliaws).

El web premiat

Lavoltadels25.cat explica el dia a dia del periodista Marc Serena, que des de fa uns mesos està donant la volta al món entrevistant a joves de la seva edat, 25 anys. “Miro d’anar deixant constància a través de notes molt curtes del més xocant que em vaig trobant. Escric poc però compleixo cada dia”, explica des de Nova Zelanda.

25 joves de 25 anys

La intenció del periodista és retratar a 25 joves de 25 països i recollir el material en forma llibre, encara sense editorial. “Vull descobrir el món a través de la seva gent jove. I ho estic intentant fent amb la màxima profunditat possible, convivint amb ells. Ja porto 200 pàgines escrites!”.

Al blog es pot trobar una fotografia i petit text dels primers catorze joves entrevistats (http://www.lavoltadels25.cat/search/label/Un%2Fa%20dels%2025). Entre els seleccionats hi ha un dissenyador de moda del Vietnam, un medallista olímpic de Hong Kong, una poeta de Zimbabwe o un monjo budista japonès. “Són gent anònima, amb els que m’agradaria anar a fer una copa. Acaba sent un diàleg entre dues persones de la mateixa edat però de móns diferents”.

Centenars de seguidors

El blog, que va començar pensat per a amics i familiars, ja compta amb uns 800 companys de viatge virtuals, que s’agrupen en dos grups de Facebook (en català http://www.facebook.com/group.html?gid=33526589884 i en castellà http://www.facebook.com/group.html?gid=57713756928). També hi ha prop de 200 persones segueixen diàriament les cròniques a través de RSS (en català http://feedproxy.google.com/LaVoltaDels25 i en castellà http://feedproxy.google.com/LaVueltaDeLos25). El manteniment del web el fan des d’un ordinador ultraportàtil Asus EEE
PC, que porta a la maleta des que va sortir de Barcelona.

Al mig del camí

El trajecte ha arribat a l’equador. Després d’haver recorregut Àfrica, Àsia i Oceania, el pròxim repte del periodista serà creuar el continent americà de sud a nord passant per Xile, Argentina, Perú, Estats Units i Canadà, entre altres països. “Tinc molts idees al cap però fins a l’últim moment no em decideixo. Acabo planejat poc. És la millor manera!”.

Utilitza l'enllaç curt per les xarxes socials:

Tags de l'article:

Etiquetes: ,
blog comments powered by Disqus