Crònica.cat
30 de gener del 2010 · Catosfera, Estolcat, Informació, Medis informatius

Jornades de la Catosfera: divendres i dissabte al matí

admin Per admin | 4 Comentaris » Comenta ü
T'agrada aquest article? 1 Star2 Stars (Vota)
Loading ... Loading ...
buzz_button

Primer de tot convidar-vos a assistir via Streaming les jornades la Catosfera, ho podeu fer des de la web de CDigital o aquí mateix:

Watch live streaming video from catosfera2010 at livestream.com

El poder de les Xarxes Socials

Després de la ponència inaugural, Ícaro Moyano (Tuenti) ( cap de comunicació de Tuenti ) ens exposava el poder que tenen les xarxes socials en la nostra vida. Realment Internet i les xarxes socials estan canviant la nostra manera de fer i veure entreteniment. Ens ensenyava uns gràfics sobre el funcionament dels usuaris a la final de la Copa d’Europa, quan Antena 3 posava publicitat, el creixement d’activitat a (Tuenti) era enorme. Alhora ens exposava el gran creixement de noies a les xarxes socials, i que a Internet ja no és d’homes a la nit, sinó de dones al matí.

El poder del vídeo

Després una taula rodona sobre el poder del vídeo en l’entreteniment. Exemples ben reals com Albert Garcia Pujadas (Nikodemo) o Xavier Güell (Tendencias TV i Weyoose.com) ens ensenya com el poder del vídeo començar a ésser molt important a Internet. La frescura de Marta Kahlo (Dadanoias) va donar un toc diferent i més animat a la xerrada.

Dissabte matí, trobada de les esferes

Encara que Estol.cat no té cap relació amb una Esfera, vam assistir a la taula rodona de les Esferes. Pendesfera, Onosfera i altres esferes hem estat parlant sobre la base de les Esferes, en els esdeveniments reals en els blocs i Internet i la capacitat d’aquestes esferes si d’adherir blocs amb publicitat o comercials. Una de les conclusions ha estat que seria trobar una espai comú per les Esferes territorials.

El periodisme 2.0

Una bona xerrada on la conclusió és que el periodisme està canviant i que no es tracta de paper o no, sinó de la forma i la manera d’escriure i concebre la informació. Els punts més interessants han estat quan Janquim (3cat24.cat) ha dit “Jo penso comprar diaris quan no portin notícies”, es refereix a totes les notícies que podem accedir a Internet, per tant el diari ens té que aportar més valor afegir.
Alhora Nacho Escolar (Escolar.net) ens deia que una bona forma d’arreglar els problemes en els comentaris és realitzar un sistema global com Menéame on els comentaris tinguéssim un karma general al comentar. Bona idea.

Emprendors i crisi

Una taula estel·lar amb gent com Pau García Milá (EyeOs), Didac Lee (Inspirit), Carlos Blanco (ITnet), Millán Berzosa (Comunitae), Javier Martín (Loogic) on s’ha parlat sobre els emprenedors. Una taula realment divertida amb la joventut de Pau i els tocs d’humor del Dídac i el Carlos Blanco (ITnet).

Conclusions? Realment moltes, tots tenen històries de com va néixer les seves empreses. La força de la idea, la força en la constància en el treball, la força dels contactes, la força de l’error, totes aquestes forces són la base per tirar endavant un projecte.

4 comentrais a “Jornades de la Catosfera: divendres i dissabte al matí”

Deixa un comentari

Tots els comentaris no són responsabiiltat directe d'Estol.cat. Els comentaris insultants o agreujants seran eliminats.

Estol.cat i els seus blocs estan dissenyats per Artífecs | Disseny i comunicació web