Estol.cat » articles http://estol.cat Xarxa de blocs temàtics en Català Mon, 04 Jul 2011 18:33:14 +0000 en hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.0.4 Els millors articles de la segona quinzena de maig http://estol.cat/2011/06/10/els-millors-articles-de-la-segona-quinzena-de-maig/ http://estol.cat/2011/06/10/els-millors-articles-de-la-segona-quinzena-de-maig/#comments Fri, 10 Jun 2011 16:55:41 +0000 Jaume Mas http://estol.cat/?p=701 Continua llegint ]]> Ja falten pocs dies per començar l’estiu, moment d’anar a la platja, nadar i prendre el sol. Per facilitar-nos les coses, el nostre bloc de viatges, Deviatge.cat, ens ha suggerit les 5 millors platges de Catalunya.

Woody Allen ha estrenat una nova pel·lícula “Medianoche en París” i Cinèrgia fa una crítica d’aquesta cinta, que no et pots perdre.

Sensecrispetes, aquesta quinzena no ens ha parlat de cap sèrie, ens ha portat un llibre, un llibre sobre sèries “Teleshakespeare” de Jorge Carrion.

Segur que a aquestes alçades ja has vist el nou anunci d’Estrella Damm. Què et sembla? Disse.cat ens parla d’ell.

Spotify és una de les plataformes d’streaming de mśuica més conegudes i usades a l’actualitat. Els canvis introduïts en el mes de maig i que limiten el seu ús gratuït ha generat diverses alternatives per substituir aquest servei. Marrameu ens dona 10 raons per seguir usant Spotify.

]]>
http://estol.cat/2011/06/10/els-millors-articles-de-la-segona-quinzena-de-maig/feed/ 0
Els millors articles de la segona quinzena d’abril http://estol.cat/2011/05/02/els-millors-articles-de-la-segona-quinzena-dabril/ http://estol.cat/2011/05/02/els-millors-articles-de-la-segona-quinzena-dabril/#comments Mon, 02 May 2011 18:21:17 +0000 Jaume Mas http://estol.cat/?p=636 Continua llegint ]]> Durant aquest dies, Estol ha vist incrementat els seus blocs: Plats i Postres, un bloc sobre cuina portat per Mireia Puignou. Periòdicament ens fa gaudir amb una recepta tan sabrosa com per exemple les galetes de mantega o la quiche de pernil.

Res millor que acompanyar un bon plat amb bona música. Marrameu ens presenta el nou disc de Pepper Pots, una banda gironina que ens regala el seu magnífic soul.

Els diversos enfrontaments esportius del Barça i del Madrid durant les darreres setmanes han estat objecte d’un excel·lent article d’opinió a Espai de Fútbol.

Aquesta quinzena, els companys de Disse.cat ens han portat un documental sobre Facebok, emès per l’MTV, i on  Mark Zuckerberg juntament amb d’altres treballadors ens explica el dia a dia d’aquesta xarxa social.

Per acabar, Pilotes ens donen a conèixer la manipulació del vídeo de la jugada on Pepe va veure la targeta roja.

]]>
http://estol.cat/2011/05/02/els-millors-articles-de-la-segona-quinzena-dabril/feed/ 0
Els millors articles de la segona quinzena de març http://estol.cat/2011/04/05/els-millors-articles-de-la-segona-quinzena-de-marc/ http://estol.cat/2011/04/05/els-millors-articles-de-la-segona-quinzena-de-marc/#comments Tue, 05 Apr 2011 07:06:44 +0000 Jaume Mas http://estol.cat/?p=596 Continua llegint ]]> Ja estam a la primavera i sortim més a passejar o a seure en un terrassa. Els companys i companyes d’Estol, a part d’aprofitar aquesta estació, també treuen temps per fer-nos gaudir amb els seus articles.

Darrerament la musica catalana està molt activa, Manel, Sopa de Cabra i ara Brams. Quim, un dels nous redactors de Marrameu ens informen que aquest mític grup de rock català publicaran un nou disc “Oferta de diàleg” el proper 12 d’abril.

Al nostre bloc de sèries, Sense Crispetes, aquesta quinzena ens parlen d’una de les sèries del moment: “Sons of Anarchy“.

A Espai de Futbol, podreu llegir un magnific article d’opinió “Els deixebles de Goebbels ataquen de nou” sobre les acusacions de dopatge que pateix el Barça.

Coneixes la Conchi de Tabladillo? No? Doncs has de llegir l’article que han fet a Disse.cat sobre aquesta nova reina de les xarxes socials.

A Curiositat.cat, ens recorden que la Volta Ciclista a Catalunya compleix 100 anys.

]]>
http://estol.cat/2011/04/05/els-millors-articles-de-la-segona-quinzena-de-marc/feed/ 0
Els millors articles de la primera quinzena de març http://estol.cat/2011/03/20/els-millors-articles-de-la-primera-quinzena-de-marc/ http://estol.cat/2011/03/20/els-millors-articles-de-la-primera-quinzena-de-marc/#comments Sun, 20 Mar 2011 21:00:57 +0000 Jaume Mas http://estol.cat/?p=560 Continua llegint ]]> Passada la “ressaca” del segon aniversari, és moment per tornar a fer un repàs dels millors articles de la quinzena.

Comencem amb els millors amics de les persones, els gossos. J.A. Palacios, un dels nostres redactors de Bitcatalans ens ha parlat d’una curiosa enquesta realitzada als Estats Units i on es revela que un 27% de gossos té compte a YouTube.

Seguirem amb gossos; a Món Verd ens parlen d’ells i altres animals que s’utilitzen actualment en l’experimentació mèdica o biològica.

Aquesta quinzena no podem oblidar que a Videoclips hem estat dels primers en mostrar el vídeo del disc de Manel “10 milles per veure una bona armadura”

T’agradaria saber quines són les 100 frases més famoses de la història del cinema del Estats Units? N’Andrés Esteruelas, de Cinèrgia, ens explica quines són aquestes frases segons l’American Film Institute.

Per acabar ho farem amb un acudit d’Eugenio per recordar el 10è aniversari de la seva mort.

Saben aquel que diu que és un senyor que veu un anunci al diari que diu: “Senyora ensenya el búlgar”

L’home i va anar, i era un idioma !!

]]>
http://estol.cat/2011/03/20/els-millors-articles-de-la-primera-quinzena-de-marc/feed/ 0
Els millors articles de la quinzena (febrer) http://estol.cat/2011/03/03/els-millors-articles-de-la-quinzena-febrer-2/ http://estol.cat/2011/03/03/els-millors-articles-de-la-quinzena-febrer-2/#comments Thu, 03 Mar 2011 08:00:35 +0000 Jaume Mas http://estol.cat/?p=513 Continua llegint ]]> Ens apropam al nostre segon aniversari, i com tot aniversari ho cel·lebrarem, però això serà el proper 13 de març i ja anirem explicant en què consistirà la cel·lebració.

Acabarem aquesta darrera quinzena de febrer amb l’humor del bloc Acudits.net i un dels seus acudits

Una parella estava fent l’amor. Quan ell era a punt d’acabar, li col·loca el membre a l’orella i li diu que vol acabar allà. Ella, espantada li diu: I si quedo sorda? Ell li respon: Per què carai se t’ocorren aquestes coses, alguna vegada t’has quedat muda?

Aquesta quinzena a Pilotes.cat ens expliquen com a Zona Champions, un programa de Tele Madrid, van arremetre contra Guardiola per no parlar en castellà durant una roda de premsa.

A Somdigitals ens presenten un nou projecte nascut a Catalunya: Histotube, un portal de vídeos en català sobre història i patrimoni.

Durant aquesta darrera quinzena de febrer, a Espaidefutbol es fan una pregunta: I per què no busquem al futbol japonès?

Els companys de BitsCatalans van anar al Mobile World Congress 2011 i van fer un seguiment d’aquest interessant congres, on entre moltes novetats i esdeveniments es va escollir el iPhone com el millor mòbil del 2010.

]]>
http://estol.cat/2011/03/03/els-millors-articles-de-la-quinzena-febrer-2/feed/ 0