Crònica.cat
28 de setembre del 2009 · General

El panorama a internet a Catalunya, opinió.

admin Per admin | 1 Comentari »
T'agrada aquest article? 1 Star2 Stars (Vota)
Loading ... Loading ...
buzz_button

Val a dir que la cosa millora. Internet en català és un moviment amb molta força. L’internauta de Catalunya és obert, explorador i valent en iniciatives. D’això en podem veure molts exemples com plataformes com XBS o les moltes iniciatives que han agafat la xarxa com a punt d’origen, i medi per navegar i arribar a bon port. Totes aquestes iniciatives tenen una cosa en comú, l’ús gratuït de la xarxa. Entenc que aquesta és la base d’Internet, i ha d’ésser així, però avui us vull parlar dels projectes comercials.

Qualsevol projecte a Internet, necessita d’uns diners per subvencionar-se. El costos d’un bon projecte sempre són alts. Tant amb l’experiència que tenim a Estol, i amb moltes webs veïnes que hem parlat; tenen un problema bàsic: el finançament. El finançament mai et vindrà de la Generalitat i de subvencions, per tant el que intentem buscar és anunciants que s’arrisquin en publicitat a Internet, i el problema resideix que encara n’hi ha molt pocs. El que no entenc és que grans empreses es gastin diners en Spots televisius, que generin grans pressupostos en publicitats, quan la xarxa ofereix uns grans medis per fer una publicitat eficient.

Animo a les empreses a usar internet com a medi natural per la publicitat. Deixa que els usuaris comentin, que vegin, que relacionin amb el teu producte. S’ha acabat l’era de l’humà tonto mirant la televisió. Necessitem opinar.

Últimament veig molt bones propostes, com per exemple aravalles.cat o elsbolets.com que realment els hi seran útils a tots els internautes catalans. Però, podran finançar-se durant molt de temps? Realment desitjo que si, i projectes com els anomenats, estol.cat, i molts d’altres tinguin un petit finançament per desenvolupar grans coses, i ben fetes. Esperant que les empreses amb un poder econòmic alt, i la crisis no em serveix d’excusa, inverteixin en la xarxa.

Un comentari a “El panorama a internet a Catalunya, opinió.”

Deixa un comentari

Tots els comentaris no són responsabiiltat directe d'Estol.cat. Els comentaris insultants o agreujants seran eliminats.

Estol.cat i els seus blocs estan dissenyats per Artífecs | Disseny i comunicació web